Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsó leves nokedlivel (rizslisztből) recept

Borsó leves nokedlivel (rizslisztből)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg borsó (fagyasztottat használtam)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db húsleves kocka
    • 2 ek rizsliszt
    • vegeta (ízlés szerint)
    • olaj

    Nokedlihez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • rizsliszt (amennyit felvesz a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS)

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.

    Az összevágott hagymát egy nagy fazékba, kevés olajon, fehéredésig dinszteljük, majd a 2 evőkanál rizslisztet hozzáadjuk, elkeverjük és adunk hozzá egy kis vízet (kb 3 dl). Hozzáadjuk a borsót és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék kb háromnegyedéig legyen. Hozzáadjuk a leveskockát, vegetát és a sót ízlés szerint. Fedő alatt, közepes lángon főzzük. Időnként kevergessük!

    A nokedlihez a tojást összekeverjük a rizsliszttel és a sóval. Addig adagoljuk a lisztet a tojáshoz, amíg egy sűrűbb állagot nem kapunk. Picit pihentetjük, kb 5-10 percet.

    Ha a borsó megfőtt, utána lehet szaggatni a levesbe a nokedlit. Én a tányér szélénél szoktam kiskanállal belecsipkedni.

    Ha megfőtt a nokedli, tálalhatjuk is.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá