Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkemell recept

Bakonyi csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 50 dkg gomba
    • 3-4 evőkanál finomliszt
    • 2 tk pirospaprika
    • grillfűszer, só, bors, kakukkfű ízlés szerint
    • 1 fej vöröshagyma
    • zsiradék ízlésünknek megfelelően

    Habaráshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A csirkemellet méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, majd sózzuk és megszórjuk grill fűszerrel.

    Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon megsütjük.

    A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk és kiszedjük a pörcöt, majd a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor idő közben pótoljuk a vizet.

    A tejfölben elkeverjük a lisztet és egy keveset merünk rá a gomba levéből, majd behabarjuk vele a szaftot. Kevés kakukkfüvet is keverünk bele. Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.

    Köretnek főtt tésztát, rizst vagy galuskát adhatunk mellé.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá