Bakonyi csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bakonyi csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 2 tk pirospaprika
  • grillfűszer, só, bors, kakukkfű ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék ízlésünknek megfelelően

Habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A csirkemellet méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, majd sózzuk és megszórjuk grill fűszerrel.

Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon megsütjük.

A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk és kiszedjük a pörcöt, majd a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor idő közben pótoljuk a vizet.

A tejfölben elkeverjük a lisztet és egy keveset merünk rá a gomba levéből, majd behabarjuk vele a szaftot. Kevés kakukkfüvet is keverünk bele. Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.

Köretnek főtt tésztát, rizst vagy galuskát adhatunk mellé.