Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel recept

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • egy nagy csipet őrölt fehér bors
    • 4-5 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

    Húsos-zöldséges töltelék:

    • 50 dkg darált sertéscomb
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 paszternák
    • 15 dkg zöldborsó
    • 20 dkg gouda sajt
    • 4 ek tejföl
    • őrölt fehér bors
    • 2 tk ételízesítő
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek olaj

    Tejfölös öntet:

    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy csipet őrölt fehér bors
    • kisebb csokor snidling
    • 10 dkg sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét.

    Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is.

    A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra.

    A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék.

    A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra.

    Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig.

    Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki.

    A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le.

    A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.

    A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.

    A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

    Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá