Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült húsos-zöldséges pizzatekercs recept

Sült húsos-zöldséges pizzatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy saját pizzatészta frissen elkészítve
    • 1 konzerv csemegekukorica
    • 1 konzerv csiperkegomba
    • 20 dkg sült hús (pl maradék)
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 tk szezámmag
    • 1,5 dl tejföl
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

    A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.

    A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.

    A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.

    A tojást villával kissé verjük fel és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

    Tipp:

    A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá