Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült padlizsán sült batátával recept

Sült padlizsán sült batátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db közepesen kemény padlizsán
    • 30 dkg sertés darált hús
    • egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
    • 15 dkg csipekegomba apróra vágva
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 kávéskanál oregánó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl olaj
    • 2 nagyobb batáta

    A tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só, bors

    Elkészítése:

    A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk.

    A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.

    Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.

    Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.

    Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.

    A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.

    A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.

    A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.

    Együtt tálaljuk a padlizsánnal.

    Tipp:

    A padlizsánokat én mindig elősütöm, mert így puhább lesz a belseje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá