Sült padlizsán sült batátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült padlizsán sült batátával

Hozzávalók:

  • 2 db közepesen kemény padlizsán
  • 30 dkg sertés darált hús
  • egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
  • 15 dkg csipekegomba apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olaj
  • 2 nagyobb batáta

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • csipet só, bors

Elkészítése:

A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk.

A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.

Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.

Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.

A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.

A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.

A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.

Együtt tálaljuk a padlizsánnal.

Tipp:

A padlizsánokat én mindig elősütöm, mert így puhább lesz a belseje.