Sült húsos-zöldséges pizzatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy saját pizzatészta frissen elkészítve
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 konzerv csiperkegomba
  • 20 dkg sült hús (pl maradék)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tk szezámmag
  • 1,5 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A konzerv kukoricát és gombát, külön-külön tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A pizzatésztát helyezzük rá egy nagyobb tepsire, majd tekerjük ki a papírból.

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kenjük rá a tésztára, majd szórjuk meg a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.

A sült húst vágjuk fel kisebb darabokra, és szintén szórjuk a tésztára. Ezután szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével, majd a papír segítségével, tekerjük fel úgy a tésztát, mint a bejglit.

A tojást villával kissé verjük fel és kenjük le vele a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp:

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.