Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel recept

Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 3 dl szóda
    • csipet só
    • 2 ek étolaj
    • 10 dkg fagyasztott spenót felengedve és jól lecsepegtetve, majd kinyomkodva

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • ízlés szerint só
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
    • 1 kis pohár tejföl

    Besamel mártás:

    • 4 dkg vaj
    • 4 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • pici szerecsendió reszelve (aki nem szereti, az elhagyhatja)
    • só, bors ízlés szerint
    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot keverek. Lehet fagyasztott, ezt csak lecsepegtetem és lehet friss, amit egy kis olajon megdinsztelek, majd pürésítem.

    A lisztbe beleütöm a tojásokat, a sót, olajat és apránként a tejet és szódát. Egy habverővel jól kikeverem. Ne legyen híg, de nagyon sűrű sem. Az a jó, ha a merőkanalat ha belemártjuk, szépen bevonja, majd belekeverem a spenótot. Fél órát állni hagyom.

    A spenótos masszából a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.

    A töltelékhez a túrót kikeverem a sóval, a reszelt fokhagymával és tejföllel.

    A kisült palacsinták felét megkenem a töltelékkel, majd ráhajtom a másik felét. Ekkor megkenem besamel mártással és reszelt sajtot szórok rá, majd újra félbehajtom. Ekkor a tetejét is megkenem besamellel és szórok rá reszelt sajtot.

    Egy jénaiba rakom a kész palacsintákat és 200 fokon 10 perc alatt összesütöm.

    A vajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a hideg tejjel. Egy kis habverővel simára keverem, összeforralom, sózom, borsozom és teszek bele reszelt szerecsendiót. Ha nagyon sűrű lenne, még tehetünk hozzá tejet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá