Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos palacsinta, túrós töltelékkel

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szóda
  • csipet só
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg fagyasztott spenót felengedve és jól lecsepegtetve, majd kinyomkodva

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • ízlés szerint só
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kis pohár tejföl

Besamel mártás:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • pici szerecsendió reszelve (aki nem szereti, az elhagyhatja)
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot keverek. Lehet fagyasztott, ezt csak lecsepegtetem és lehet friss, amit egy kis olajon megdinsztelek, majd pürésítem.

A lisztbe beleütöm a tojásokat, a sót, olajat és apránként a tejet és szódát. Egy habverővel jól kikeverem. Ne legyen híg, de nagyon sűrű sem. Az a jó, ha a merőkanalat ha belemártjuk, szépen bevonja, majd belekeverem a spenótot. Fél órát állni hagyom.

A spenótos masszából a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.

A töltelékhez a túrót kikeverem a sóval, a reszelt fokhagymával és tejföllel.

A kisült palacsinták felét megkenem a töltelékkel, majd ráhajtom a másik felét. Ekkor megkenem besamel mártással és reszelt sajtot szórok rá, majd újra félbehajtom. Ekkor a tetejét is megkenem besamellel és szórok rá reszelt sajtot.

Egy jénaiba rakom a kész palacsintákat és 200 fokon 10 perc alatt összesütöm.

A vajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a hideg tejjel. Egy kis habverővel simára keverem, összeforralom, sózom, borsozom és teszek bele reszelt szerecsendiót. Ha nagyon sűrű lenne, még tehetünk hozzá tejet.