Hozzávalók:
Palacsintához:
Töltelék:
Besamel mártás:
Elkészítése:
Palacsintatésztát készítek a szokásos módon, amibe spenótot keverek. Lehet fagyasztott, ezt csak lecsepegtetem és lehet friss, amit egy kis olajon megdinsztelek, majd pürésítem.
A lisztbe beleütöm a tojásokat, a sót, olajat és apránként a tejet és szódát. Egy habverővel jól kikeverem. Ne legyen híg, de nagyon sűrű sem. Az a jó, ha a merőkanalat ha belemártjuk, szépen bevonja, majd belekeverem a spenótot. Fél órát állni hagyom.
A spenótos masszából a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót kikeverem a sóval, a reszelt fokhagymával és tejföllel.
A kisült palacsinták felét megkenem a töltelékkel, majd ráhajtom a másik felét. Ekkor megkenem besamel mártással és reszelt sajtot szórok rá, majd újra félbehajtom. Ekkor a tetejét is megkenem besamellel és szórok rá reszelt sajtot.
Egy jénaiba rakom a kész palacsintákat és 200 fokon 10 perc alatt összesütöm.
A vajból és lisztből világos rántást készítek, majd felöntöm a hideg tejjel. Egy kis habverővel simára keverem, összeforralom, sózom, borsozom és teszek bele reszelt szerecsendiót. Ha nagyon sűrű lenne, még tehetünk hozzá tejet.