Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 mk só
  • egy nagy csipet őrölt fehér bors
  • 4-5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Húsos-zöldséges töltelék:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gouda sajt
  • 4 ek tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj

Tejfölös öntet:

  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 1 tojás
  • egy csipet őrölt fehér bors
  • kisebb csokor snidling
  • 10 dkg sajt a tetejére

Elkészítése:

A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is.

A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra.

A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék.

A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig.

Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki.

A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le.

A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.

A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.

A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.