Gundel palacsintatorta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 4 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- 3 dkg mazsola
- 2 dl tejszín
Csokoládéöntet:
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek rum
- diónyi vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
Azután vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Ízesítjük rumban ázott mazsolával, narancshéjjal/citromhéjjal és rummal.
Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.
Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a diós krém.
A tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.