Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsintatorta recept

Gundel palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor
    • csipetnyi só
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • kb 4 dl tej

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek rum
    • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
    • 3 dkg mazsola
    • 2 dl tejszín

    Csokoládéöntet:

    • 1,5 dl tejszín
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek rum
    • diónyi vaj
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

    Azután vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

    A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Ízesítjük rumban ázott mazsolával, narancshéjjal/citromhéjjal és rummal.

    Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.

    Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a diós krém.

    A tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá