Gundel palacsintatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • kb 4 dl tej

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 3 dkg mazsola
  • 2 dl tejszín

Csokoládéöntet:

  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek rum
  • diónyi vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

Azután vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Ízesítjük rumban ázott mazsolával, narancshéjjal/citromhéjjal és rummal.

Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.

Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a diós krém.

A tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.