Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos palacsintatorta (tk lisztből) recept

Pudingos palacsintatorta (tk lisztből)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 2,5 dl szénsavas víz
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál étolaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 2 cs pudingpor (ízlés szerint)
    • 1 liter tej
    • 4-5 ek cukor

    Díszítéshez:

    • 1 ek mogyorókrém
    • 10 dkg étcsokoládé
    • narancsgerezdek, áfonya, josta, ribizli vagy más apró gyümölcs

    Elkészítése:

    A lisztet, a vizet, a cukrot, a tojást és a sót kézimixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd alaposan összedolgozzuk.

    A palacsintasütőbe pár csepp zsiradékot teszünk és felforrósítjuk, majd alacsony lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat.

    Oldalanként 25-30 másodpercig sütjük.

    A pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon leírtak szerint elkészítjük.

    Egy mély, palacsinta méretű tálat kibélelünk folpackkal és bele rétegezzük a palacsintát a pudinggal, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a puding lehűljön és megszilárduljon.

    Ezután ráhelyezünk egy tányért/tálcát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk és leszedjük róla a folpackot.

    A tetejére rákenjük a mogyorókrémet. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd még melegen körbe locsoljuk vele a torta peremét és amíg meg nem szilárdul a csoki, gyümölcsökkel bedíszítjük.
    Hűtőszekrénybe téve tároljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A kristálycukor helyett annak megfelelően édesítőszer is használható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá