Pudingos palacsintatorta (tk lisztből)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2,5 dl szénsavas víz
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 4-5 evőkanál étolaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 2 cs pudingpor (ízlés szerint)
  • 1 liter tej
  • 4-5 ek cukor

Díszítéshez:

  • 1 ek mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • narancsgerezdek, áfonya, josta, ribizli vagy más apró gyümölcs

Elkészítése:

A lisztet, a vizet, a cukrot, a tojást és a sót kézimixerrel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd alaposan összedolgozzuk.

A palacsintasütőbe pár csepp zsiradékot teszünk és felforrósítjuk, majd alacsony lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat.

Oldalanként 25-30 másodpercig sütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon leírtak szerint elkészítjük.

Egy mély, palacsinta méretű tálat kibélelünk folpackkal és bele rétegezzük a palacsintát a pudinggal, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a puding lehűljön és megszilárduljon.

Ezután ráhelyezünk egy tányért/tálcát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk és leszedjük róla a folpackot.

A tetejére rákenjük a mogyorókrémet. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd még melegen körbe locsoljuk vele a torta peremét és amíg meg nem szilárdul a csoki, gyümölcsökkel bedíszítjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A kristálycukor helyett annak megfelelően édesítőszer is használható!