Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés palacsintatorta recept

Gesztenyés palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dl tej
    • kb 2 dl szódavíz
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 ek kakaópor

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 50 ml tejszín
    • 1 ek rum
    • porcukor ízlés szerint

    Díszítés:

    • gesztenyepüré, olvasztott étcsokoládé
    • kakaópor

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vanília kivételével csomómentesre keverjük, majd a masszát kétfelé vesszük.

    Az egyikbe a vaníliát, a másikba a kakaóport keverünk és 30 percre hűtőbe tesszük.

    Azután egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.

    A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük és 8 kisebb golyót formálunk belőle. A többit lazítjuk a tejszínnel, hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a krémsajttal.

    A kakaós és a vaníliás palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül bekenjük a tetejét és az oldalát is.

    A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk olvasztott csokoládéban és sütőpapíron hagyjuk dermedni, majd kirakjuk vele a torta tetejét és 2-3 órára hűtés után, majd kakaóporral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá