Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vanília kivételével csomómentesre keverjük, majd a masszát kétfelé vesszük.
Az egyikbe a vaníliát, a másikba a kakaóport keverünk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Azután egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük és 8 kisebb golyót formálunk belőle. A többit lazítjuk a tejszínnel, hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a krémsajttal.
A kakaós és a vaníliás palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül bekenjük a tetejét és az oldalát is.
A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk olvasztott csokoládéban és sütőpapíron hagyjuk dermedni, majd kirakjuk vele a torta tetejét és 2-3 órára hűtés után, majd kakaóporral meghintve kínáljuk.