Gesztenyés palacsintatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dl tej
  • kb 2 dl szódavíz
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek kakaópor

Töltelék:

  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 50 ml tejszín
  • 1 ek rum
  • porcukor ízlés szerint

Díszítés:

  • gesztenyepüré, olvasztott étcsokoládé
  • kakaópor

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vanília kivételével csomómentesre keverjük, majd a masszát kétfelé vesszük.

Az egyikbe a vaníliát, a másikba a kakaóport keverünk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Azután egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük és 8 kisebb golyót formálunk belőle. A többit lazítjuk a tejszínnel, hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a krémsajttal.

A kakaós és a vaníliás palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül bekenjük a tetejét és az oldalát is.

A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk olvasztott csokoládéban és sütőpapíron hagyjuk dermedni, majd kirakjuk vele a torta tetejét és 2-3 órára hűtés után, majd kakaóporral meghintve kínáljuk.