Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos palacsinta recept

Húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A raguhoz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 50 dkg darált hús
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • só, bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 pohár tejföl (400 g-os)

    A palacsinta tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2 dl szódavíz
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Elkészítése:

    A megtisztított, apróra vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük a felmelegített olajon. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felaprított paradicsomot.

    Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ügyelünk rá, hogy bő szaftja maradjon.

    Ha a hús megpuhult, akkor szűrőlapáttal kiszedjük és a szafthoz hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is keverhetünk.

    A palacsintához a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojásokkal és egy csipet sóval. Addig keverjük, amíg csomómentes tésztát nem kapunk.

    Egy palacsintasütőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük és közepes lángon kisütjük a palacsintákat.

    A kiszedett húshoz adunk egy pici szaftot. Elég csak annyi, hogy kenhető állagú legyen. A húsmasszát egyenként a palacsintákba töltjük és felgöngyöljük.

    A palacsintákat hőálló tálba tesszük, tálalás előtt sütőben vagy mikróban felmelegítjük.

    A tejfölös mártást is megmelegítjük és tálaláskor a palacsintákra öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá