Húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A raguhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 pohár tejföl (400 g-os)

A palacsinta tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • csipet só

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük a felmelegített olajon. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felaprított paradicsomot.

Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ügyelünk rá, hogy bő szaftja maradjon.

Ha a hús megpuhult, akkor szűrőlapáttal kiszedjük és a szafthoz hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is keverhetünk.

A palacsintához a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojásokkal és egy csipet sóval. Addig keverjük, amíg csomómentes tésztát nem kapunk.

Egy palacsintasütőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük és közepes lángon kisütjük a palacsintákat.

A kiszedett húshoz adunk egy pici szaftot. Elég csak annyi, hogy kenhető állagú legyen. A húsmasszát egyenként a palacsintákba töltjük és felgöngyöljük.

A palacsintákat hőálló tálba tesszük, tálalás előtt sütőben vagy mikróban felmelegítjük.

A tejfölös mártást is megmelegítjük és tálaláskor a palacsintákra öntjük.