Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos palacsinta recept

Húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • őrölt kömény ízlés szerint
    • őrölt pirospaprika
    • víz
    • 3 evőkanál étolaj

    Palacsintához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 2 csipet só
    • 3-4 dl tej

    Panírozáshoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Mártás:

    • a darált húsos pörkölt szaftja
    • 1 kis doboz tejföl (140 g)
    • 1 púpos evőkanál liszt

    Köret:

    • 1,5 kg burgonya
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej

    Sütéshez:

    • 6-8 dl étolaj (serpenyő méretétől függ)

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az étolajon. Mikor szépen összefonnyadt és aranybarna színe van, rátesszük a darált húst és pár percig pirítjuk a hagymával, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk és felöntjük vízzel. Csak annyi kell, hogy éppen ellepje a húst.

    Felforraljuk, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, köménnyel.

    Ameddig puhára fől a hús elkészítjük a sós palacsintát. A tojást a sóval felverjük, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan öntjük hozzá a tejet. Az a lényeg, hogy csomómentes, sűrű tésztát kapjunk.

    Ezt a tésztát teflonos palacsintasütőben kisütjük.

    A megfőtt pörköltről a szaftot egy leszűrjük és felretesszük. A palacsintákat megkenjük a darált húsos töltelékkel, majd a két szélét behajtjuk középre, ezután hosszában is felhajtjuk a két végét és az egészet egymásra hajtjuk.

    A palacsintákat bepanírozzuk. Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ezután a palacsintákat forró olajban kisütjük.

    Elkészítjük a köretet. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat,a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    Végül elkészítjük a mártást. A korábban leszűrt pörkölt szaftját felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel. Ezt folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a szafthoz, majd ismételt forrás után kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá