Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus-meggyes pite recept

Totus-meggyes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kicsi tepsihez (kb 20*30 cm):
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 5 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg totu (krémes állagúra keverve)
    • 1 nagy csipet só
    • 1/3 csomag sütőpor
    • + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    A töltelékhez:

    • 85 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
    • 45 dkg meggy
    • 15 dkg eritrit
    • 2 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
    • 7 dkg búzadara

    Elkészítése:

    A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük.

    A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totukrémet és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.

    Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta. Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket egyenletesen és terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.

    Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a pitét. 180 °C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően ez kb 30-35 perc. Kihűlve szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá