Totus-meggyes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kicsi tepsihez (kb 20*30 cm):
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg totu (krémes állagúra keverve)
  • 1 nagy csipet só
  • 1/3 csomag sütőpor
  • + 1 tojás a lekenéshez

A töltelékhez:

  • 85 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
  • 45 dkg meggy
  • 15 dkg eritrit
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
  • 7 dkg búzadara

Elkészítése:

A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük.

A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totukrémet és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.

Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta. Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk

A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket egyenletesen és terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.

Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a pitét. 180 °C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően ez kb 30-35 perc. Kihűlve szeletelhetjük.