Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapormártás húsgombóccal recept

Kapormártás húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
    • 1 ek vegeta vagy ételízesítő
    • 1 csokor kapor
    • 150 g tejföl
    • 2 ek olaj
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.

    A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.

    Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.

    Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.

    Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.

    Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá