Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal recept

Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg savanyú, apró káposzta
    • 15 dkg lángolt kolbász
    • 30 darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • só, bors
    • 1 teáskanál köménymag
    • 4 babérlevél
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a szintén kockára vágott füstölt szalonnát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkeverjük, következik a karikára vágott kolbász ezzel is pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk.

    Lehúzzuk a tűről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rárakjuk a kimosott káposztát, felöntjük 1,5 l vízzel és visszatesszük a tűzre, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel és lassú tűzön főzzük.

    Amíg fő a leves, addig elkészítjük a húsgombócot. A húshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzá adjuk a zsemlemorzsát és gerezd zúzott fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk alaposan, majd vizes kézzel kis húsgombócokat formázunk a masszából és a kész, forrásban lévő levesbe tesszük.

    Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére a gombócok.

    A korhelylevest langyos tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá