Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos burgonya húsgombóccal recept

Paradicsomos burgonya húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 3 kis doboz paradicsompüré (3*70 g)
    • olaj
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • 1 szál zellerlevél
    • 2 evőkanál cukor
    • 8 dkg rizs
    • 50 dkg darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, majoránna, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.

    Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.

    Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.

    Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.

    Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá