Paradicsomos burgonya húsgombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 kis doboz paradicsompüré (3*70 g)
  • olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál cukor
  • 8 dkg rizs
  • 50 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • só, majoránna, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.

Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.

Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.

Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.

Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.