Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya parasztosan recept

Töltött burgonya parasztosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 kb egyforma (nagyobb) burgonya
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 10-12 cm lángolt kolbász
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 szál csemegehagyma
    • 20 dkg sajt

    Elkészítése:

    A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le.

    A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra lepirítjuk, majd a keletkezett zsiradékból leszűrjük.

    A burgonyákat hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy körben a héjukon fél centi burgonya maradjon.

    A töltelékhez a kolbászt, a lilahagymát, a csemegehagymát és 15 dkg sajtot apróra vágunk és hozzáadjuk a pirított szalonnát (igény szerint sózzuk, borsozzuk ha kell, bár eléggé sós a szalonna is és a kolbász is) és megtöltjük vele a burgonyákat.

    Végül tepsire tesszük, melléjük rakjuk a kivájt főtt krumpli darabokat és 190 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük.

    Ekkor kivesszük és a maradék 5 dkg reszelt sajtot elosztjuk rajtuk. Visszatesszük a sütőbe még további 4-5 percre, hogy a sajt ráolvadjon a töltelékekre.

    Friss kenyérrel és a ropogósra sült krumplidarabokkal, illetve savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá