Kapormártás húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, ecet, cukor ízlés szerint
  • 1 ek vegeta vagy ételízesítő
  • 1 csokor kapor
  • 150 g tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A rizst megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát, fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük.

A húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a masszát alaposan összegyúrjuk.

Kb 1,5 l vizet felforralunk, vegetát adunk hozzá. A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk, melyeket a vízben kifőzünk.

Közben a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd a kaprot belekeverjük és állandó keverés mellett a gombócokhoz adjuk a rántást és összeforraljuk.

Közben a tejfölt kevés lével felengedjük, majd a kapros gombócokhoz adjuk és újra összeforraljuk.

Ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot és ecetet.