Fokhagymamártás húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Mártáshoz:
- 4-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 3 ek étolaj
- 2 dl víz (vagy húsleves)
- 300 g tejföl
- 3 ek liszt
- só, bors ízlés szerint
Gombóchoz:
- 25 dkg darálthús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszerek ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma, reszelt vöröshagyma
- 1 dl száraz rizs megfőzve és kihűtve
Továbbá:
- 4 db krumpli
- 2 répa
Elkészítése:
A felmelegített olajon az összezúzott vagy felaprított fokhagymát kicsit megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd ráöntjük a vizet/húslevest és csomómentesre keverjük.
Beletesszük a tejfölt és miután simára kevertük, ízesítjük sóval, borssal és felforraljuk.
A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük.
A krumplit és a répát megtisztítjuk, egészben vagy darabolva feltesszük főni. Amikor forró a víz, beletesszük a húsgombócokat is
és mindent puhára főzünk. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A mártás nagyon finom egy kevés tárkonnyal megbolondítva!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.