Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymamártás húsgombóccal recept

Fokhagymamártás húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mártáshoz:

    • 4-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
    • 3 ek étolaj
    • 2 dl víz (vagy húsleves)
    • 300 g tejföl
    • 3 ek liszt
    • só, bors ízlés szerint

    Gombóchoz:

    • 25 dkg darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fűszerek ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma, reszelt vöröshagyma
    • 1 dl száraz rizs megfőzve és kihűtve

    Továbbá:

    • 4 db krumpli
    • 2 répa

    Elkészítése:

    A felmelegített olajon az összezúzott vagy felaprított fokhagymát kicsit megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd ráöntjük a vizet/húslevest és csomómentesre keverjük.

    Beletesszük a tejfölt és miután simára kevertük, ízesítjük sóval, borssal és felforraljuk.

    A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük.

    A krumplit és a répát megtisztítjuk, egészben vagy darabolva feltesszük főni. Amikor forró a víz, beletesszük a húsgombócokat is

    és mindent puhára főzünk. Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    A mártás nagyon finom egy kevés tárkonnyal megbolondítva!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá