Fokhagymamártás húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Mártáshoz:

  • 4-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 3 ek étolaj
  • 2 dl víz (vagy húsleves)
  • 300 g tejföl
  • 3 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint

Gombóchoz:

  • 25 dkg darálthús
  • 1 tojás
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma, reszelt vöröshagyma
  • 1 dl száraz rizs megfőzve és kihűtve

Továbbá:

  • 4 db krumpli
  • 2 répa

Elkészítése:

A felmelegített olajon az összezúzott vagy felaprított fokhagymát kicsit megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd ráöntjük a vizet/húslevest és csomómentesre keverjük.

Beletesszük a tejfölt és miután simára kevertük, ízesítjük sóval, borssal és felforraljuk.

A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük.

A krumplit és a répát megtisztítjuk, egészben vagy darabolva feltesszük főni. Amikor forró a víz, beletesszük a húsgombócokat is

és mindent puhára főzünk. Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

A mártás nagyon finom egy kevés tárkonnyal megbolondítva!