Kemencés pacalpörkölt cserépedényben recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2,5 kg pacal
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír
- 3 db paprika
- 1 db chili
- 3 db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek majoranna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A pacalt csíkokra vágom, a paprikát és paradicsomot apróra kockázom.
A cserépedénybe teszem az összes hozzávalót elkeverem, ízlés szerint sózom. A chilit egészben a tetejére teszem. 2-3 dl víz elegendő a felöntéshez.
Lefedem és 280 fokos kemencébe tolom. 2 óra főzés után tálalom.
Ha fagyasztott előfőzött pacalt használok, csak fél óra főzés szükséges.
Főtt burgonyával, és/vagy friss kenyérrel tálalom.
A kemencés pacalpörkölt cserépedényben kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 134 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.