Kemencés pacalpörkölt cserépedényben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pacal
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 3 db paprika
  • 1 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek majoranna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl száraz vörösbor

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát a zsíron egy serpenyőben megdinsztelem. A pacalt csíkokra vágom, a paprikát és paradicsomot apróra kockázom.

A cserépedénybe teszem az összes hozzávalót elkeverem, ízlés szerint sózom. A chilit egészben a tetejére teszem. 2-3 dl víz elegendő a felöntéshez.

Lefedem és 280 fokos kemencébe tolom. 2 óra főzés után tálalom.

Ha fagyasztott előfőzött pacalt használok, csak fél óra főzés szükséges.

Főtt burgonyával, és/vagy friss kenyérrel tálalom.