Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-mustáros brokkolikrémleves recept

Tejfölös-mustáros brokkolikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes brokkoli
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 4-5 ág kakukkfű (levelek lecsipkedve)
    • 1 késhegynyi szerecsendió
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 ek dijoni mustár
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A brokkolit szedjük rózsáira és a vastagabb szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

    A póréhagymát vékonyra karikázzuk fel.

    A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval és pár perc alatt pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett brokkolit, szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük, forgassuk össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Amikor a brokkoli puhára főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.

    A tejfölt keverjük simára a mustárral és egy merőkanál leturmixolt levessel.

    Ezután tegyük vissza a levest a tűzre, melegítsük forráspontig, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejfölös-mustáros keveréket. Kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, csepegtessük meg olívaolajjal, majd ízlés szerint pirított kiflikarikákkal, esetleg levesgyönggyel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá