Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös vargányás leves recept

Tejfölös vargányás leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg szárított vargánya gomba
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 50 dkg burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 3-4 evőkanál étolaj
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 2 db babérlevél
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl tejföl
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 1 tk ecet

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A vargányát vízben kiáztatjuk, majd többször átmossuk.

    A répákat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozva feldaraboljuk és megmossuk.

    Elkészítés:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd félretesszük és paprikával megszórjuk, ezt követően vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a répákat, és fedő alatt a fűszerekkel félpuhára pároljuk.

    Ezután másfél liter vizet öntünk hozzá, és amint felforr, beletesszük a gombát és a feldarabolt burgonyát is. Készre főzzük, majd a liszttel és vízzel simára kevert tejföllel behabarjuk.

    Ízesítjük ecettel vagy citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, aztán még 2-3 percig forraljuk.

    Tálalás:

    Friss (házi) kenyeret kínálunk hozzá, és egy pohár jóféle száraz fehérborral kiegészítve tökéletes étkezés.

    Nagyon finom, laktató és gazdag leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá