Tejfölös vargányás leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös vargányás leves

Hozzávalók:

  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 tk ecet

Elkészítése:

Előkészítés:

A vargányát vízben kiáztatjuk, majd többször átmossuk.

A répákat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozva feldaraboljuk és megmossuk.

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd félretesszük és paprikával megszórjuk, ezt követően vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a répákat, és fedő alatt a fűszerekkel félpuhára pároljuk.

Ezután másfél liter vizet öntünk hozzá, és amint felforr, beletesszük a gombát és a feldarabolt burgonyát is. Készre főzzük, majd a liszttel és vízzel simára kevert tejföllel behabarjuk.

Ízesítjük ecettel vagy citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, aztán még 2-3 percig forraljuk.

Tálalás:

Friss (házi) kenyeret kínálunk hozzá, és egy pohár jóféle száraz fehérborral kiegészítve tökéletes étkezés.

Nagyon finom, laktató és gazdag leves.