Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással recept

Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 fej karalábé (kb 85 dkg)
    • 2-2 dl tejszín és tejföl
    • 2 ek vaj
    • 3 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 1 tk folyékony édesítő
    • 1/2 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A karalábékat megpucoljuk, tetszés szerint vékonyabb csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szűrőn lecsöpögtetjük.

    A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lecsepegteteee karalábét, majd hozzáadjuk az édesítőt, beletesszük a petrezselyemzöld felét, a sót, kicsit pirítjuk, megszórjuk a liszt felével, ezzel is tovább pirítjuk, majd hozzáöntünk 2 l vizet és készre főzzük.

    A maradék liszttel a tejszínt és a tejfölt jól összekeverjük, 1 l hideg vízzel simára keverjük, majd a forró léből szedünk rá, összekeverjük és szűrőn keresztül visszaöntjük az egészet a levesbe.

    Jól felfőzzük, utánízesítünk és a maradék petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá