Karalábéleves tejszínes-tejfölös habarással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 fej karalábé (kb 85 dkg)
  • 2-2 dl tejszín és tejföl
  • 2 ek vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 1 tk folyékony édesítő
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A karalábékat megpucoljuk, tetszés szerint vékonyabb csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szűrőn lecsöpögtetjük.

A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lecsepegteteee karalábét, majd hozzáadjuk az édesítőt, beletesszük a petrezselyemzöld felét, a sót, kicsit pirítjuk, megszórjuk a liszt felével, ezzel is tovább pirítjuk, majd hozzáöntünk 2 l vizet és készre főzzük.

A maradék liszttel a tejszínt és a tejfölt jól összekeverjük, 1 l hideg vízzel simára keverjük, majd a forró léből szedünk rá, összekeverjük és szűrőn keresztül visszaöntjük az egészet a levesbe.

Jól felfőzzük, utánízesítünk és a maradék petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!