Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös medvehagymaleves recept

Tejfölös medvehagymaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csokor medvehagyma
    • 1-2 krumpli
    • 1 csomag újhagyma
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1/2 citrom leve
    • 6 dl víz
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet és öntsük fel a vízzel.

    Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen (ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen).

    Tipp:

    Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk. (Én rozsos-magos zsemlét pirítottam hozzá és azzal tálaltam.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá