Tejfölös medvehagymaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös medvehagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1-2 krumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • 6 dl víz
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet és öntsük fel a vízzel.

Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen (ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen).

Tipp:

Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk. (Én rozsos-magos zsemlét pirítottam hozzá és azzal tálaltam.)