Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos pulykaragu leves recept

Tárkonyos pulykaragu leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák
    • fél-fél fej karalábé, zellergumó
    • 25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 40-50 dkg pulykacomb filé
    • kókuszzsír vagy olaj
    • 2 l víz
    • bors
    • tárkony
    • borsikafű
    • lestyán
    • szerecsendió
    • kurkuma vagy sáfrány
    • rozmaring
    • a habaráshoz 3 dl tejföl vagy rizstejszín

    Csipetkéhez:

    • 1 tojás
    • annyi (rizs)liszt amennyit felvesz

    Elkészítése:

    Pucoljuk és mossuk meg jól a gyökérzöldségeket, majd vágjuk karikára azokat.

    A megtisztított hagymát aprítsuk fel. A pulykacombot filézzük, inazzuk és hártyázzuk le, majd vágjuk kockára.

    Egy nagy serpenyőben forrósítsunk meg kevés kókuszzsírt vagyolajat, majd pirítsuk meg benne a felkockázott hagymát, tegyük rá a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk és pároljuk fedő alatt félpuhára.

    Egy fazékban kevés kókuszzsíron vagy olajon a zöldségeket pároljuk meg, engedjük fel vízzel. Kezdjük alacsony lángon főzni és fűszerezzük be az alábbiakkal: ízlés szerinti sóval, borssal, egy bő teáskanál tárkonnyal, fél teáskanál kakukkfűvel, fél teáskanál turbolyával, fél teáskanál borsikafűvel, negyed teáskanál szárított lestyánnal, 1 mokkáskanálnyi kurkumával, egy kevés frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet rozmaringgal.

    Főzzük a levest lassú lángon, fedő alatt, míg felforr, majd még úgy 10-15 percen át.

    Csipetke: a tojáshoz hozzáadjuk a sót, majd lazán felverjük és annyo lisztet adunk hozzá, amivel nem ragacsos, nem túl kemény tésztát tudunk gyúrni. A tésztát kézzel apró darabokra szaggatjuk, kicsit gömbölyítjük, majd a levesbe tesszük.

    Készítsünk tejfölös habarást. Egy tálban keverjük ki a tejfölt alaposan, hogy ne maradjon csomós, majd keverjünk hozzá egy merőkanálnyi forró levest.

    Keverjük hozzá a tejfölös habarást a leveshez, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, ha még szükséges, majd forraljunk rajta egyet.

    Ízlés szerint egy kevés citromlevet is tehetünk hozzá. Forrón tálaljuk!

    Tipp:

    Sertésből illetve csirkéből is készülhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek