Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi húsgombócleves recept

Nyírségi húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
    • 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
    • 3 krumpli kockára vágva
    • 1 marék zöldbab és zöldborsó
    • 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
    • 1 zöldpaprika
    • 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt a habaráshoz
    • 1 kevés mustár vagy ecet
    • 1 kevés tárkonylevél és petrezselyemzöld

    Gombóchoz:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, őrölt bors
    • 1 fej nagy fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve

    Elkészítése:

    A sárgarépát, a petrezselyem zöldet és a zöldbabot felszeletjük. A krumplit kockákra vágjuk, majd 1 fej hagymával, a zöldborsóval, a sóval és a szemes borssal feltesszük főni.

    Amíg fő, elkészítjük a gombócokat. A hozzávalókat összegyúrjuk és nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.

    Amikor a leveslé felforr, beletesszük a gombócokat is, majd együtt kb 20 perc alatt készre főzzük.

    Ha úgy érezzük, hogy megfőtt, behabarjuk (ha tejföllel csináljuk, savanykásabb lesz). A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és a leveshez adva felforraljuk az egészet. Kevés ecet vagy kávéskanálnyi mustár is mehet hozzá.

    A végén apróra vágott petrezselyemzöldet valamint kevés tárkonyt tehetünk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá