Nyírségi húsgombócleves
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
- 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
- 3 krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- 1 kevés mustár vagy ecet
- 1 kevés tárkonylevél és petrezselyemzöld
Gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 tojás
- só, őrölt bors
- 1 fej nagy fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve