Hozzávalók:
Leveshez:
Gombóchoz:
Elkészítése:
A sárgarépát, a petrezselyem zöldet és a zöldbabot felszeletjük. A krumplit kockákra vágjuk, majd 1 fej hagymával, a zöldborsóval, a sóval és a szemes borssal feltesszük főni.
Amíg fő, elkészítjük a gombócokat. A hozzávalókat összegyúrjuk és nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a leveslé felforr, beletesszük a gombócokat is, majd együtt kb 20 perc alatt készre főzzük.
Ha úgy érezzük, hogy megfőtt, behabarjuk (ha tejföllel csináljuk, savanykásabb lesz). A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és a leveshez adva felforraljuk az egészet. Kevés ecet vagy kávéskanálnyi mustár is mehet hozzá.
A végén apróra vágott petrezselyemzöldet valamint kevés tárkonyt tehetünk hozzá.