Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi burgonyagombóc leves recept

Nyírségi burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg zöldborsó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • só, bors, tárkony

    Gombóchoz:

    • 20 dkg krumpli
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Habaráshoz:

    • 2 ek liszt
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    Egy magasabb edényben a zsíron megpirítjuk a kockázott sertés lapockát, majd kimerjük és félretesszük. Ugyanebben megdinszteljük a kockázott hagymát, fokhagymát és fűszerezzük, majd mehet rá a kockázott zöldség is, amit megpirítunk, majd végül visszaöntjük a húst is.

    A kockázott burgonyát külön főzzük meg, annyi vízzel, amennyi épphogy elllepi. Ha kész, a levét hozzáöntjük a leveshez (a burgonya a gombócokhoz kell).

    Körülbelül félidőben tegyük bele a zöldborsót és a gombákat. Tovább főzzük, majd beledobjuk a zöldfűszereket.

    Még forrón törjük össze a burgonyát, hagyjuk egy kicsit hűlni és adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a petrezselymet és egy csipet szerecsendiót.

    Keverjük össze és kis gombócokat formázzunk belőle. Amikor már majdnem kész a levesünk, dobjuk bele a gombócokat és főzzük meg benne.

    Elkészítjük a habarásunkat. A lisztet kevés folyadékkel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük, végül belecsepegtetjük a citrom levét. A levesünkhöz adjuk és a besűrítjük vele.

    Tálaláskor aprított petrezselymet adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá