Karfiolleves húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 400 g vegyes zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- olaj vagy zsír
- 1 l csontleves alaplé
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált hús
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szerecsendió, só ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon megpároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtiszított, egészben hagyott hagymát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével.
A gombóchoz a húst összekeverjük a sóval, borssal, reszelt hagymával, a tojással, szerecsendióval. Nedves kézzel kicsi gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük a tejjel és puhára főzzük.
Ha minden megfőt a végén behabarom a tejfölben elkevert lisztel.
A megfőtt levest a húsgombóccal tálaljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.