Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolleves húsgombóccal recept

Karfiolleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • 400 g vegyes zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • olaj vagy zsír
    • 1 l csontleves alaplé

    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 kicsi fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szerecsendió, só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsiradékon megpároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtiszított, egészben hagyott hagymát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével.

    A gombóchoz a húst összekeverjük a sóval, borssal, reszelt hagymával, a tojással, szerecsendióval. Nedves kézzel kicsi gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

    A zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük a tejjel és puhára főzzük.

    Ha minden megfőt a végén behabarom a tejfölben elkevert lisztel.

    A megfőtt levest a húsgombóccal tálaljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá