Karfiolleves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 400 g vegyes zöldségkeverék (vagy friss zöldségek)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • olaj vagy zsír
  • 1 l csontleves alaplé

Húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • szerecsendió, só ízlés szerint

Elkészítése:

A zsiradékon megpároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtiszított, egészben hagyott hagymát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével.

A gombóchoz a húst összekeverjük a sóval, borssal, reszelt hagymával, a tojással, szerecsendióval. Nedves kézzel kicsi gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük a tejjel és puhára főzzük.

Ha minden megfőt a végén behabarom a tejfölben elkevert lisztel.

A megfőtt levest a húsgombóccal tálaljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat!