Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
Elkészítése:
A zsiradékon megpároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtiszított, egészben hagyott hagymát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével.
A gombóchoz a húst összekeverjük a sóval, borssal, reszelt hagymával, a tojással, szerecsendióval. Nedves kézzel kicsi gombócokat formázunk a masszából és forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük a tejjel és puhára főzzük.
Ha minden megfőt a végén behabarom a tejfölben elkevert lisztel.
A megfőtt levest a húsgombóccal tálaljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat!