Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus karfiolleves recept

Klasszikus karfiolleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 szár zellerlevél
    • 3 közepes krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 tk piros paprika
    • só ízlés serint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 csapott ek zsír

    A galuskához:

    • 1 tojás
    • liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszőleges méretűre feldaraboljuk.

    A hagymát apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, majd rádobjuk a répát, fehérrépát, zellerlevelet és sózzuk, borsozzuk. Kb 2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk 10 percig.

    Ekkor lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és a paprikát, jól elkeverjük (csomómentesre), majd felöntjük kb 2 l vízzel.

    Amikor az egész felforrt, beleszórjuk a krumplit és a karfiol rózsákat és puhára főzzük.

    A lisztből és a tojásból galuska tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk és készre főzzük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

    Ha galuska feljön a leves tetejére, akkor 1 perc után lekapcsolhatjuk a tűzhelyet és lefedjük a kész levest.

    Finom leves, ajánlom mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek