Klasszikus karfiolleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Klasszikus karfiolleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 szár zellerlevél
  • 3 közepes krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tk piros paprika
  • só ízlés serint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csapott ek zsír

A galuskához:

  • 1 tojás
  • liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszőleges méretűre feldaraboljuk.

A hagymát apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk a tűzről, majd rádobjuk a répát, fehérrépát, zellerlevelet és sózzuk, borsozzuk. Kb 2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk 10 percig.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és a paprikát, jól elkeverjük (csomómentesre), majd felöntjük kb 2 l vízzel.

Amikor az egész felforrt, beleszórjuk a krumplit és a karfiol rózsákat és puhára főzzük.

A lisztből és a tojásból galuska tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk és készre főzzük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Ha galuska feljön a leves tetejére, akkor 1 perc után lekapcsolhatjuk a tűzhelyet és lefedjük a kész levest.

Finom leves, ajánlom mindenkinek!