Húsleves házi májgaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeaprólék
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek házi ételízesítő
A májgaluskához:
- 3 db csirkemáj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 fej hagyma finomra reszelve
- 4 evőkanál zsemlemorzsa (kb)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megmossuk.
A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet.
Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és lefedve főzzük. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.
Mikor párolódott kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskát.
A májat megmossuk, az ereket és a hártyát levágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és szépen összekeverjük. Ne legyen kemény a massza, de folyós sem. Amíg a levs elkészül, félretesszük.
Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a galuskákat és 5-10 perc alatt készre főzzük.
Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »